Biuletyn

Uprzejmie informujemy, że sklep w dniach 23-31 grudnia będzie nieczynny.
Zamówienia składane w tych dniach będą realizowane w nowym roku.

Za utrudnienia przepraszamy.
EM Multi Grower 1l Powiększ do pełnego rozmiaru

EM Multi Grower 1l

Preparat EM Multi Grower w zależności od metody aplikacji: intensyfikuje rozwój systemu korzeniowego, wzmacnia i wyrównuje kiełkowanie nasion, zwiększa potencjał plonotwórczy, stymuluje regenerację tkanek roślinnych po uszkodzeniach wywołanych przez warunki stresu, poprawia zdrowotność roślin i ogranicza rozwój mikroflory patogennej. Preparat jest przeznaczony do zaprawiania nasion.

Więcej szczegółów

S 4008

39,00 zł

9 Inne produkty w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również ...

ZASTOSOWANIE TECHNOLOGII EM W HODOWLI I CHOWIE KONI

Technologia Efektywnych Mikroorganizmów jest doskonałą ofertą dla hodowców koni, bez względu na charakter ich użytkowania. Preparaty Technologii EM mają zastosowanie w żywieniu, profilaktyce chorób przewodu pokarmowego, higienizacji środowiska i procesie produkcji pasz.

Wpływ Efektywnych Mikroorganizmów na organizm konia można zaobserwować w postaci:
• zwiększonej odporności organizmu (wywołanie odporności nieswoistej która jest niezbędna przy użytkowaniu konia w zmiennych warunkach atmosferycznych, chroniąca organizm przed schorzeniami układu oddechowego). Wzrost odporności następuje poprzez wzmocnienie naturalnych barier ochronnych organizmu, wzrost ilości substancji ochronnych (np. lizozym) zabezpieczających organizm przed wniknięciem drobnoustrojów

• stabilizacji przewodu pokarmowego (a w szczególności okrężnicy małej i dużej) poprzez:
-zapobieganie zbijania się treści pokarmowej co może doprowadzić do atonii przewodu pokarmowego i zalegania treści pokarmowej
-zapobieganie rozwojowi mikroflory powodującej rozkład gnilny treści pokarmowej powodujące wzdęcia (kolki koni w okresach braku ruchu zwierzęcia)

• wspomaganie procesów trawienia poprzez rozkład mykotoksyn
• wspomaganie procesów trawienia poprzez fermentację pasz włóknistych
• poprawa smakowitości paszy przy zadawaniu do paszy lub oprysku paszy
• zwiększone wykorzystanie z paszy substancji pokarmowych,energetycznych, białkowych oraz minerałów i witamin
• zapobieganie rozwojowi chorób kopyt o podłożu mikrobiologicznym
• zmiana pH treści pokarmowej paszy
• zasiedlenie środowiska pożytecznymi mikroorganizmami i wypieranie mikroflory chorobotwórczej

  • Waga 1 litr
Sklep.e-sadownictwo.pl 2013