Biuletyn

Servalesa - Mas Raiz+ 1l Powiększ do pełnego rozmiaru

Servalesa - Mas Raiz+ 1l

Mas-Raiz + nawóz CE (mieszanina mikroskładników odżywczych w płynie). Lepki roztwór na bazie polisacharydów, naturalnych fitohormonów  i mikroelementów. Opracowany, aby zapewnić dostarczenie cząsteczek związków i mikroelementów w soku w celu stymulacji biochemi korzeni, aby przyspieszyć pojawienie się chłonnych włosków aktywujących proces odżywiania kluczowy dla żywotności i wzrostu upraw.

Więcej szczegółów

S 4030

Stan: Ten produkt nie występuje już w magazynie

60,00 zł

Dodaj do koszyka

Mikrobiologiczna szczepionka, przeznaczona do stymulacji rozwoju systemu korzeniowego i wzmacniania odporności roślin w drodze zaprawiania nasion i oprysku w początkowym procesie wegetacji. Zawiera specjalną kompozycję Efektywnych Mikroorganizmów wspierających zdrowy rozwój roślin już od etapu kiełkowania i poprawiający ich kondycję w trakcie wzrostu.

ZASTOSOWANIE TECHNOLOGII EM W HODOWLI I CHOWIE KONI

Technologia Efektywnych Mikroorganizmów jest doskonałą ofertą dla hodowców koni, bez względu na charakter ich użytkowania. Preparaty Technologii EM mają zastosowanie w żywieniu, profilaktyce chorób przewodu pokarmowego, higienizacji środowiska i procesie produkcji pasz.

Wpływ Efektywnych Mikroorganizmów na organizm konia można zaobserwować w postaci:
• zwiększonej odporności organizmu (wywołanie odporności nieswoistej która jest niezbędna przy użytkowaniu konia w zmiennych warunkach atmosferycznych, chroniąca organizm przed schorzeniami układu oddechowego). Wzrost odporności następuje poprzez wzmocnienie naturalnych barier ochronnych organizmu, wzrost ilości substancji ochronnych (np. lizozym) zabezpieczających organizm przed wniknięciem drobnoustrojów

• stabilizacji przewodu pokarmowego (a w szczególności okrężnicy małej i dużej) poprzez:
-zapobieganie zbijania się treści pokarmowej co może doprowadzić do atonii przewodu pokarmowego i zalegania treści pokarmowej
-zapobieganie rozwojowi mikroflory powodującej rozkład gnilny treści pokarmowej powodujące wzdęcia (kolki koni w okresach braku ruchu zwierzęcia)

• wspomaganie procesów trawienia poprzez rozkład mykotoksyn
• wspomaganie procesów trawienia poprzez fermentację pasz włóknistych
• poprawa smakowitości paszy przy zadawaniu do paszy lub oprysku paszy
• zwiększone wykorzystanie z paszy substancji pokarmowych,energetycznych, białkowych oraz minerałów i witamin
• zapobieganie rozwojowi chorób kopyt o podłożu mikrobiologicznym
• zmiana pH treści pokarmowej paszy
• zasiedlenie środowiska pożytecznymi mikroorganizmami i wypieranie mikroflory chorobotwórczej

 

 

  • Waga 1 litr
Sklep.e-sadownictwo.pl 2013