Biuletyn

Uprzejmie informujemy, że sklep w dniach 23-31 grudnia będzie nieczynny.
Zamówienia składane w tych dniach będą realizowane w nowym roku.

Za utrudnienia przepraszamy.
Aminoquelant CA 1l Powiększ do pełnego rozmiaru

Aminoquelant CA 1l

Nawóz zawierający również bor i azot do szybkiego,skutecznego i bezpiecznego uzupełniania wapnia.Zawarte w preparacie aminokwasy powiększają otwarcie przetchlinek w roślinach,poprawiając tym samym transpirację.Ma to bardzo korzystny wpływ na transport dostarczonych razem z nimi wapnia i boru.Zapobiega w ten sposób występowaniu chorób fizjologicznych.Stosowany w uprawach sadowniczych i warzywnych.

Więcej szczegółów

S 3533

Stan: Ten produkt nie występuje już w magazynie

42,12 zł

Dodaj do koszyka

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również ...

Zalety:
• poprawa jakości owoców i warzyw
• zabieg wykonywany w czasie dojrzewania owoców poprawia ich soczystość i jędrność oraz nadaje im typowe walory handlowe
• miękkie owoce dobrze zaopatrzone w wapń, dzięki czemu mniej się uszkadzają przy pakowaniu i transporcie
• dzięki zawartości aminokwasów preparat działa skutecznie zarówno w niskich jak i wysokich temperaturach


Skład:
wolne aminokwasy 4,6%,
tlenek wapnia 8%,
azot całkowity(N) 4,9%,
azot organiczny 0,9%,
bor(B) 0,2%,
materia organiczna 6,8%.

Stosowanie środka:
Jabłoń, grusza, czereśnia, wiśnia, śliwa, winorośl, truskawka, malina, warzywa kapustne, kapusta pekińska, sałata, pomidor, papryka, ogórek - maksymalna/zalecana dawka środka dla jednorazowego zastosowania: 2 l/ha.


Termin stosowania:
Jabłoń, grusza - pierwszy zabieg wykonać na opadające płatki kwiatowe. Następne w momencie, gdy zawiązki osiągną wielkość orzecha laskowego; od 5 do 6 zabiegów w odstępach co 14–21 dni

Czereśnia, wiśnia, śliwa - pierwszy zabieg wykonać na opadające płatki kwiatowe. Następne w trakcie wzrostu owoców; od 3 do 4 zabiegów w odstępach co 14 dni

Winorośl - pierwszy zabieg wykonać po kwitnieniu. Następnie w trakcie wzrostu owoców; od 2 do 3 zabiegów w odstępach co 14 dni.

Truskawka, malina - pierwszy zabieg wykonać tuż po kwitnieniu. Następnie w trakcie wzrostu owoców do zbioru; od 1 do 2 zabiegów w odstępach co 14 dni

Warzywa kapustne - od początku wiązania główek wykonać 4 zabiegi w odstępach 10–14 dni. W razie warunków stresowych okresy pomiędzy zabiegami należy skrócić

Kapusta pekińska - pierwszy zabieg wykonać w fazie dużej rozety. Następnie od początku wiązania główki co 10 dni

Sałata - pierwszy zabieg w fazie rozsady.Następnie od momentu wiązania główek co 7 dni

Pomidor - pierwszy zabieg zaraz przed kwitnieniem pierwszego grona. Drugi w pełni kwitnienia. Następne od owocu wielkości orzecha włoskiego co 7–10 dni

Papryka - pierwszy zabieg przed kwitnieniem pierwszego pozostawionego pąka, następne zabiegi od fazy orzecha włoskiego co 10 dni. W warunkach sprzyjających występowaniu suchej zgnilizny zabiegi wykonywać co 6 dni

Ogórek - pierwszy zabieg w pełni kwitnienia. Następne co 10–14 dni

Sklep.e-sadownictwo.pl 2013