Szczególnie polecany do stosowania dla upraw na kwaśnych glebach (pH poniżej 6), na glebach zimnych, w czasie niskich temperatur gleby a także w czasie chłodów.
Skład:
Azot (N) całkowity - 70 g/l
Azot (N) amidowy - 70 %
Pięciotlenek fosforu - 500 g/l
Bor (B) - 1,4 g/l
Cynk (Zn) - 1,4 g/l
Korzyści:
• korzenie i organy plonotwórcze są stymulowane do wzrostu, głównie w czasie niskich temperatur gleby oraz powietrza, a także na glebach kwasnych i zasadowych
• rośliny bardziej tolerancyjne na chłody
• plony większe i lepszej jakości
Stosowanie środka:
Pszenica, pszenżyto, jęczmień, jęczmień browarny, żyto, owies, rzepak, kukurydza, burak, pomidor, papryka, oberżyna, ogórek, dynia, kabaczek, melon, arbuz, cebula, czosnek, por, brokuł, kalafior, kapusta, kalarepa, jarmuż, marchew, pietruszka, pasternak, seler, groch, fasola
Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 1-4 l/ha
Ziemniak
Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 3-5 (8) l/ha
Jabłoń, grusza, czereśnia, wiśnia, brzoskwinia, morela, śliwa, agrest, malina owocujaca na pędach jednorocznych i dwuletnich, porzeczka, borówka amerykańska, winorośl, truskawka
Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 2-5 l/ha
Rozsada warzyw
Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania:
Podlewanie: roztwór 0,05–0,1% (0,05–0,1 w 100 l wody)
Opryskiwanie: roztwór 0,25–0,3%
Szkółki drzew i krzewów owocowych, a także wieloletnich roślin ozdobnych, produkcja sadzonek materiału szkółkarskiego jednorocznego (rośliny rabatowe, doniczkowe), uprawy małoobszarowe i hobbystyczne oraz trawniki
Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 0,25–0,3 l w 100 l wody