Biuletyn

Wuxal aminocal 5l Powiększ do pełnego rozmiaru

Wuxal aminocal 5l

Wuxal Aminocal to nawóz wapniowy, korzystnie wpływający na jakość owoców i ich właściwości przechowalnicze. To nawóz, który również zmniejsza ryzyko wystąpienia gorzkiej plamistości podskórnej.

Więcej szczegółów

S 0359

Stan: Ten produkt nie występuje już w magazynie

102,00 zł

Dodaj do koszyka

Wuxal Aminocal jest to specjalistyczny nawóz wapniowy. Stosowany jest do późnego przeciwdziałania gorzkiej plamistości podskórnej, ulepsza wybarwienie i właściwości przechowalnicze owoców. Preparat ten nie stymuluje wzrostu wegetatywnego w końcowej fazie rozwoju oraz poprawia wybarwienie owoców, gdyż Wuxal w swoim składzie nie posiada azotu mineralnego.
Nawóz Wuxal nw swoim składzie posiada mangan, cynk, a także naturalne dodatki polipeptydowe i aminokwasów. Dodatki polipeptydowe redukują napięcie powierzchniowe, a także poprawiają przyczepność nawozu do liści owoców. Składniki te są powoli przyswajalne przez rośliny i wspomagają ich metabolizm.
Nawóz Wuxal to środek, którego pH wynosi ok. 4,0 dzięki czemu wapń jest znacznie lepiej pobierany przez starsze owoce. Z kolei cynk i mangan wytwarzają związki białkowe, które usprawniają pobieranie wapnia i korzystnie wpływają na wybarwienie owoców.
Preparat Wuxal zalecany jest do stosowania w produkcji sadowniczej i warzywniczej, a także przy uprawach ekologicznych.

Skład nawozu (% objętościowe) :
tlenek wapnia (CaO) - 20,20%
mangan (Mn) - 0,6800%
cynk (Zn) - 0,6800%

Korzyści stosowania:
• lepsze wybarwienie owoców
• zawiera dodatki polipeptydowe i aminokwasów
• korzystnie wpływa na jakość owoców
• zmniejsza ryzyko wystąpienia gorzkiej plamistości podskórnej

Stosowanie środka:
Zboża, rzepak, burak cukrowy, ziemniak, kukurydza
Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 4 l/ha
Liczba zabiegów: wg potrzeb

Drzewa ziarnkowe, pestkowe, jagodowe, winorośl
Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 3 l/ha
Liczba zabiegów: 2-4

Marchew, burak ćwikłowy, pietruszka, seler korzeniowy
Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 4 l/ha
Liczba zabiegów: 1-2

Sałata, seler naciowy
Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 4 l/ha
Liczba zabiegów: do 1-2

Pomidor, papryka, ziemniak wczesny
Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 4 l/ha
Liczba zabiegów: 1-2

Ogórek, dynia, cukinia
Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 4 l/ha
Liczba zabiegów: 1-2

Groch zielony, fasola szparagowa
Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 4 l/ha
Liczba zabiegów: 1-2

Kapusta, kalafior, brokuł, brukselka, kalarepa
Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 4 l/ha
Liczba zabiegów: 1-2

Cebula, por, czosnek
Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 4 l/ha
Liczba zabiegów: 1-2

Sklep.e-sadownictwo.pl 2013