- Usuń ten produkt z moich ulubionych
- Dodaj ten produkt do moich ulubionych
- Drukuj
Kategorie
Biuletyn
Barrier Si-Ca to nawóz opracowany specjalnie, aby zwiększyć wytrzymałość i odporność roślin na stres (środowiskowy, uszkodzenia, szkodniki etc.). Dodatkowo zaleca się stosowanie produktu podczas intensywnego wzrostu owoców, aby zabezpieczyć owoce przed nadmiernym promieniowaniem słonecznym, jak również w celu uzyskania bardziej jędrnych owoców o dłuższym okresie trwałości po zbiorze.
Barrier jest nawozem bezpiecznym dla ludzi, środowiska i roślin. Nie powoduje fitotoksyczności i nie pozostawia szkodliwych substancji wewnątrz owoców.
Skład:
wapń całkowity (Ca) - 14,8 %
krzem (Si) - 24 %
pH - 9,5 - 11,0
Sposób użycia:
Stosować Barrier od początku wegetacji uprawy, aby jak najwcześniej inicjować odporność rośliny. Zabieg wykonywać co 10-14 dni. Wykonać również 2-3 zabiegi w okresie intensywnego wzrostu owoców, w odstępach 7-dniowych w celu uzyskania bardziej jędrnych owoców o dłuższym okresie trwałości pozbiorczej.
JABŁOŃ GRUSZA
1-2l/ha powtarzać co 7 dni
Pierwszy zabieg wykonać na początku wegetacji.
Kolejne przed i po kwitnieniu, w czasie dojrzewania owoców oraz przed zbiorami.
WIŚNIA CZEREŚNIA ŚLIWA
1-2l/ha powtarzać co 7 dni
Pierwszy zabieg wykonać na początku wegetacji.
Kolejne przed i po kwitnieniu, w czasie dojrzewania owoców oraz przed zbiorami.
TRUSKAWKA MALINA JEŻYNA
1-2l/ha powtarzać co 7 dni
Zabiegi wykonywać w czasie intensywnego przyrostu liści i pędów, w czasie kwitnienia, w okresie dojrzewania i wzrostu owoców oraz przed i w trakcie zbioru owoców.
BORÓWKA PORZECZKI
1-2l/ha powtarzać co 7 dni
Zabiegi wykonywać w czasie intensywnego przyrostu liści i pędów, w czasie kwitnienia, w okresie dojrzewania i wzrostu owoców oraz przed i w trakcie zbioru owoców.
OGÓLNE ZALECENIA
1. Stosować Barrier Si-Ca od początku wegetacji uprawy, aby jak najwcześniej inicjować odporność roślin. Zabiegi wykonywać co 10-14 dni.
2. Wykonywać 2-3 zabiegi w okresie intensywnego wzrostu owoców, w odstępach 7-dniowych w celu uzyskania bardziej jędrnych owoców o dłuższym okresie trwałości pozbiorczej.